Hajrá Kőrösi KDSE!

Versenykiírások a 2022/2023. évi versenyekre

A Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai- és Versenybizottsága elfogadta a 2022/2023. évi idény versenykiírásait. A Magyar Kézilabda Nemzeti Bajnokság célja a III. osztály csapatainak folyamatos, színvonalas versenyeztetése. Az elért eredmények alapján a bajnokság győztesének és helyezettjeinek megállapítása. Lehetőség az utánpótlás minőségének fejlesztésére, a tehetségek kiválasztására, egyben felmérés a csapatoknál folyó szakmai és nevelői munka eredményességéről. A bajnokság a Sporttörvény 31. § (1) bekezdés c) pontja szerinti vegyes versenyrendszernek minősül.

Magyar Kézilabda Nemzeti Bajnokság / U20 korosztály III. osztály

  • A bajnokság ideje: 2022. szeptember 11. – 2023. május 28.
  • A nevezést 2022. augusztus 1-én 24:00 óráig az MKSZ Központi rendszerébe kell benyújtani.
  • A bajnoki mérkőzéseken a 2003. január 1. és 2007. december 31. között született játékos játszhat. A fentieken kívül minden mérkőzésen a 2002. évben született játékosból legfeljebb 3 főt lehet a jegyzőkönyvben szerepeltetni.
  • A csapat 16 játékosból áll és elvárás minimum 10 játékos regisztrálása, akiket a versenyjegyzőkönyvbe be kell jegyezni. Ha az adott a mérkőzés kezdetekor nem rendelkezik az előírt számú játékossal, akkor a csapat összpontszámából automatikusan egy büntetőpont kerül levonásra. Az U20-as, vagy az U19-es csapattól levont minden harmadik büntetőpont levonása után a felnőtt csapat összpontszámából egy bajnoki pont kerül levonásra.
  • Az MKSZ által a 2022-2023. bajnoki évben rendezett Nemzeti Bajnokság III. osztályában az a sportszervezet kérhet versenyengedélyt, akinek az MKSZ-szel szemben nincs tartozása. Az a játékos kaphat versenyengedélyt, aki az adott bajnoki osztályban játékra jogosult sportszervezettel tagsági viszonyban áll vagy sportszerződéssel rendelkezik, valamint érvényes sportorvosi engedéllyel bír és ezeket igazolja. Ezen kívül a 18 éven aluli a sportolónak érvényes élet- és balesetbiztosítással kell rendelkeznie. A versenyengedély kiadásának feltétele az, hogy a sportszervezet teljes adattartalommal becsatolja a sportolóval kötött megbízási (amatőr vagy hivatásos) illetve munkaszerződés másolati példányát.

Magyar Kézilabda Gyermekbajnokság / U14-U15 korosztály

A Magyar Kézilabda Gyermekbajnokság célja a magyar utánpótlás kézilabdacsapatok folyamatos, színvonalas versenyeztetése. Az elért eredmények alapján az U14-U15 korosztályos bajnokságok győztesének, illetve helyezettjeinek megállapítása mindkét nemben. A mérkőzések nézőinek kulturált szórakoztatása, sportágunk népszerűsítése.

A bajnokság a Sporttörvény 31. § (1) Bekezdés a) pontja szerinti amatőr versenyrendszernek minősül. A Magyar Kézilabda Szövetség a bajnoksággal elsődlegesen nem eredményeket, eredményességet kíván megállapítani, hanem a kézilabdás sportolók számára a szakmai fejlődéshez szükséges mérkőzéstapasztalat megszerzésének lehetőségét kívánja biztosítani. A 2022/23. versenyévben az U14-15 korosztályokban az MKSZ nem hirdet végeredményt abban az esetben, ha valamilyen külső tényező miatt nem lehet az eredeti kiírásnak megfelelően lebonyolítani a bajnokságot.

  • A 2022/23. versenyévben az U14-15 korosztályokban I. osztályban, illetve II. osztályban kerülnek megrendezésre a versenyek. Az I. osztályban a besorolás országos kiterjesztésű. A II. osztályban a területek a nevezési határidő után kerülnek kialakításra és nemenként, korosztályonként eltérők lehetnek. Mindkét osztályában és nemben a csapatok körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerben játszanak a meghatározott játékhétvégén két mérkőzés egy napon történő lejátszásával.

  • A bajnoki mérkőzéseken az U14 korosztályban 2009. január 1. és 2010. december 31. között született az U15 korosztályban 2008. január 1. és 2009. december 31. között született játékos játszhat.

Magyar Kézilabda Gyermekbajnokság / U11-U13 korosztály

A Magyar Kézilabda Gyermekbajnokság célja a magyar U11-U13 korosztályú utánpótlás kézilabdacsapatok folyamatos, színvonalas versenyeztetése mindkét nemben. A mérkőzések nézőinek kulturált szórakoztatása, sportágunk népszerűsítése. A verseny a Sporttörvény 31. § (1) Bekezdés a) pontja szerinti amatőr versenyrendszernek minősül. A Magyar Kézilabda Szövetség a versenyekkel elsődlegesen nem eredményeket, eredményességet kíván megállapítani, hanem a kézilabdás sportolók számára a szakmai fejlődéshez szükséges mérkőzéstapasztalat megszerzésének lehetőségét kívánja biztosítani. A 2022/23. versenyévben az U11-13 korosztályokban az MKSZ nem hirdet végeredményt.

  • A bajnoki mérkőzéseken az U12 korosztályban a 2011. január 1. és 2012. december 31. között született játékos játszhat.
  • Az U11-U13 korosztályokban a fiú és leány csapatok területi elvek alapján játszanak versenynaponként 2 mérkőzést. A nevezések után, figyelembe véve azok számát, csoportok kerülnek kialakításra. A mérkőzéseket az így kialakított csoportokon belül játsszák a csapatok. Az U12-13 korosztályokban az őszi időszakban elsősorban a területi elvek alapján kerül elkészítésre a versenynapok programja. Tavasszal, amennyiben szükséges és lehetséges, az őszi eredmények alapján a területeken belül az erőviszonyokat figyelembe véve készül a program. Az U11 korosztályokban kizárólag területi elvek alapján történik a csoportba sorolás. Az U12-13 korosztályokban kizárólag a mérkőzések végeredményei kerülnek a jegyzőkönyvbe a csapatnévsoron és a hivatalos személyeken kívül.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Twitter
YouTube
Instagram