Hajrá Érdi Férfi Kézilabda SE!

ÖTVEN PERCNYI JÓ JÁTÉK KEVÉS VOLT A GYŐZELEMHEZ

A Kőrösi KDSE U20 korosztályos csapata hétközi fordulóban látta vendégül a Magyarország Kézilabda Nemzeti Bajnoksága III. osztályának E-csoportjában a riválisnak számító Dunaharaszti MTK gárdáját. A két csapat évek óta kiélezett, jó színvonalú mérkőzéseket játszik, váltakozó sikerrel. A Kőrösi KDSE együtteséből sérülésre hivatkozva hiányzott a jobbszélső Boros Ádám, mint az később kiderült hiánya pótolhatatlannak bizonyult. Az edzéseket régebb óta nem látogató Mihályi Alexander sem jelentkezett játékra, akinél komoly mentális, hozzállásbeli problémákat látunk, reméljük mihamarabb rendezi a kézilabdázáshoz való viszonyát is.

A mérkőzés első felében fej-fej mellett haladt a két együttes, taktikus, jó kézilabdát láthattunk. Nagyszerű, begyakorolt – és tökéletesen végrehajtott – „figurával” indítottuk el támadásainkat, sajnos a befejezésbe többször is hiba csúszott. Az ellenfél is elkövetett néhány pontatlanságot, így szorosan alakult az eredmény. A kimagasló hazai kapusteljesítménynek is köszönhetően kétgólos előnnyel mehettünk az öltözőbe. A második játékrész is hasonlóan folytatódott, kemény, férfias küzdelem folyt a pályán. Már azt gondolhattuk, hogy sikerül megszerezni a két bajnoki pontot, de kulcsjátékosaink elfáradtak, így pontatlanabbá, erőtlenebbé vált játékunk. Az ötvenharmadik percben „utolért” bennünket ellenfelünk, majd át is vette a vezetést, amelyet a mérkőzés lefújásáig meg is tartott. Hat másodperccel a játékidő vége előtt mutatkozott még némi esély az egyenlítésre, de fiaink elügyetlenkedték a kínálkozó lehetőséget. Dicséretet érdemel Marx Dominik, aki fegyelmezetten, nagy erőbedobással küzdött, 13 találatával az egész mezőny legeredményesebbje lett. Ki kell emelni – betegségéből való kilábalása után – Nagy Dominik erőtől duzzadó játékát, hatalmas küzdőszellemét, kár hogy a végére Ő is elfáradt.  Mohácsi Barnabás nagyszerűen és eredményesen segítette a védekezők munkáját, de a hajrára elfáradt, ahol nagyon hiányoztak védései. Meglepően gyenge teljesítményt nyújtott a mai találkozón Kovács Levente és Tóth Balázs Csaba, akiktől sokkal pontosabb és gólerősebb játékot várunk el. Sajnálhatjuk az elszalasztott lehetőséget, mert a találkozó nagy részében kezünkben tartottuk a mérkőzést.

2022. november 2. Érd, Treff Sportközpont

17.30 óra / Kőrösi KDSE – Dunaharaszti MTK 27:28 (15:13)

29/Boros Dániel, 8/Bucsek Bence, 7/Darvas Áron, 44/Erdősi Balázs (3), 12/Érdi Zalán, 29/Ferencz Krisztián Zsolt, 16/Heits Gergely (3), 74/Kocsis Krisztián Balázs, 20/Kovács Levente (1), 79/Marx Dominik (13), 47/Mohácsi Barnabás Mihály, 21/Nagy Dominik Olivér (6), 77/Nagy-György Tamás, 1/Offenberger Ottó, 19/Tóth Balázs Csaba (1)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
YouTube
Twitter
Instagram